ZANIMLJIVA IZLOŽBA JASKANSKIH MAKETARA

U Gradskom muzeju Jastrebarsko otvorena je izložba trojice jaskanskih maketara, Mladena i Gorana Ringela i Mirka Klemenića, koja je privukla veliki broj posjetitelja a možete ju razgledati do 2. prosinca.

Ovo je posljednja izložba prije zatvaranja muzeja zbog obnove koja slijedi početkom iduće godine. No, ona nije posebna samo po tome već i po radovima trojice vrsnih modelara i maketara koji su pokazali da se uz puno ljubavi, strpljenja ali i znanja može napraviti originalna maketa vrijedna svakog divljenja. Ovo je svakako specifičan hobi koji obožavaju ljudi diljem svijeta. Sva trojica izlagača naglasila su kakao im je želja potaknuti mlade ljude, osobito djecu da se bave ovim hobijem koji potiče kreativnost, tehničku kulturu, ali i proučavanje povijesti. Ne treba za to puno novaca, već samo puno strpljenja i ljubavi.

Posebno emotivan bio je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, kojeg je ova izložba vratila u djetinjstvo i susjedstvo u kojem je odrastao uz svu trojicu izlagača, Mladena i Gorana Ringela i Mirka Klemanića, a i sam se okušao kao maketar. Pozvao je sve svoje sugrađane, posebno mlade i djecu kojima će makete biti posebno zanimljive da do drugog prosinca svakako razgledaju izložbu nakon čega muzej zatvara svoja vrata zbog obnove.