Otvorena izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

U Gradskoj galeriji Jastrebarsko, u petak, 28. listopada, zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, otvorio je izložbu studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na izložbi su predstavljeni crteži studenata preddiplomskog studija modnog dizajna TTF-a prve i druge godine, nastali u sklopu skupine kolegija Crtanje i slikanje pod mentorstvom doc. art. Helene Schultheis Edelger. Vježbe su to prostornog predočavanja tijela, izvedene crtačkim i slikarskim tehnikama, koje čine preduvjet je za studiju odjevnih predmeta na tijelu, kao i kreaciju modnih dodataka.

Osim crteža, izložba prikazuje dizajnerske radove, nastale za izložbu „Dizajneri koji su mijenjali svijet“, u sklopu Modnog ormara 2015, koja se održala u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, te modne kreacije studenata, iz kolegija Kreiranje odjeće pod mentorstvom docentice Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčele. U sklopu kolegija studenti su kreirali različite odjevne objekte razmišljajući pritom o materijalu i volumenu. Kroz radove studenti su iskazali osobni likovni izričaj kao rezultat kontinuiranog razvoja vlastite kreativnost i istraživanja različitih oblika i formi, inspirirani različitim polazištima.

Izložba se može razgledati do 9. studenog 2016