Svečano otvorena samostalna izložba akademskog umjetnika Zorana Kakše pod nazivom „Ritorno a casa“

Umjetnik se predstavio s ukupno 30 radova kombiniranih tehnika, koji su jaskanskom izložbom premijerno predstavljeni javnosti. Na svečanom otvorenju kustosica Gradskog muzeja Jastrebarsko Jelena Škrabe pozdravila je sve prisutne te istaknula kako joj je zadovoljstvo što umjetnik Zoran Kakša svoj novi ciklus predstavlja upravo u Jastrebarskom. Zahvalila je i pokroviteljima izložbe, Gradu Jastrebarskom i Zagrebačkoj županiji.

Kustosica izložbe Sonja Švec Španjol predstavila je izložbu te istaknula kako je Zoran Kakša intuitivno zabilježio novi ciklus na manjim, intimnijim formatima. Oni nisu glasni, oni ne privlače pozornost na prvu, već suptilno pozivaju promatrača da im se približi i odvoji vrijeme za pomno upoznavanje sadržaja zabilježenih, interpretiranih i s ukazanim povjerenjem podijeljenih trenutaka iz bogatog, predanog i posvećenog života autora sa svim svojim usponima i padovima, ali i lekcijama – kako osobno usvojenim tako i nesebično prenesenim na buduće generacije.

Posebnost ovog ciklusa leži u činjenici kako je dio radova napravljen na podlozi od naslona školskih stolica. Umjetnik Zoran Kakša zahvalio se svima na odličnoj suradnji i publici na dolasku i podršci, a dogradonačelnica Jastrebarskog Nikolina Ribarić čestitala je umjetniku, najavila skoru obnovu zgrade Gradskog muzeja te proglasila izložbu otvorenom. Izložba se može razgledati do 28.listopada, uz besplatan ulaz.