Otvorenje izložbe Jastrebarsko stare slike

U Gradskoj galeriji Gradskog muzeja,u petak, 4.ožujka, predstavljena je izložba „Jastrebarsko -stare slike“, uz veliki odaziv sugrađana i ugodnu atmosferu samog otvorenja. Izložba i projekcija starih fotografija i razglednica Jastrebarskog, nastala je suradnjom Centra za kulturu Jastrebarsko, Gradskog muzeja i autora izložbe, Jaskanca Gorana Ringela.

Fotografije iz privatne zbirke obitelji Ringel, razglednice i fotografije sakupljene iz albuma brojnih sugrađana, projekcija s nadopunama tekstualnih opisa gradskih  lokacija, starih kuća i ustanova, od kojih su mnoge nestale kroz vrijeme, naišle su na živo zanimanje posjetitelja izložbe, te su razgledom postava i mladi i stariji sugrađani otkrivali, uživali i prisjećali se, Jaske kakva je nekad bila, u starinskom duhu minulih vremena.

 

Mogle su se čuti i melodije zvučnog zapisa jaskanske skupine  VIS Mladi, iz daleke 1970.godine, te nazdraviti uz pjenušce i vina naših istaknutih vinara.

Prisutne je pozdravila  voditeljica Gradskog muzeja i galerije, autorica postava izložbe, Jelena Škrabe, a autor izložbe, Goran Ringel, ujedno i nositelj popularne Facebook stranice „Jastrebarsko Stare Slike“, koja bilježi veliku posjećenost i svojevrstan je povod ovoj vrijednoj izložbi, govorio je, između ostalog, o želji i budućem nastojanju pri prikupljanju i dokumentiranju fotografske građe koja kroz detalje slika sliku našeg grada i okolice. Izložbu je svečano otvorila ravnateljica Centra  za kulturu Jastrebarsko, Dragica Severinac, čestitavši Goranu na dosadašnjem trudu i planovima za nastavak rada. 

Izložba „Jastrebarsko- stare slike“ ostaje otvorena do 18.ožujka.