Ljuba Novosel “Moja Jaska”

U petak, 13.svibnja, s početkom u 20.00 sati, u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarskog otvorit će se izložba slika Jaskanke Ljube Novosel.

Tematska izložba ove autorice druga je po redu u Gradskom muzeju Jastrebarsko i nije slučajno nastala. Ovaj puta se slikarica vraća svome zavičaju.

Autorica je školovana slikarica, čije se  dugogodišnje školovanje ogleda u ovom slikarskom i tematskom izazovu. Arhitektura Jastrebarskog ju godinama privlači, a ovom izložbom ona ulazi u svoj slikarski arhitektonski svijet, ne rješavajući ga faktografski, već ulazeći u likovni problem.

Ljuba Novosel svoj zavičaj osjeća kroz sva četiri godišnja doba, bilježeći ga  gamom prigušenih, tonskih i uravnoteženih boja. Iako je akcent  ove izložbe stavljen na arhitekturu, slikarica s istim slikarskim nervom bilježi i  vinograde, kao i stabla te cvijeće, čime ostvaruje slikarsku prepoznatljivost i dosljednost.

Pozivamo sve naše sugrađane, ljubitelje likovne umjetnosti, da posjete izložbu i promotre svoj grad opisan jednim autentičnim likovnim govorom. Izložba „Moja Jaska“ ostati će otvorena do 14.lipnja 2016. Godine.