LIKOVNA RADIONICA UZ IZLOŽBU “NEUSTRAŠIVE ŽENE”

U četvrtak 17. ožujka 2022. u Gradskom muzeju Jastrebarsko ilustratorica Željka Mezić održala je likovnu radionicu za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole s time da su nam se pridružile i dvije djevojčice predškolskog uzrasta.

Polaznice i polaznici su u zadatak dobili napraviti vlastite portrete uz ilustriranje zanimanja što bi htjeli biti kada odrastu pa su tako nastali portreti otorinolaringologice, nekoliko astronautkinja i jedan astronaut,

nekoliko balerina, plesačica na svili, policajki, kuharica,a najmlađa polaznica je portretirala sebe kao frizerku u salonu punom mušterija gdje je čak napravila odraz jednog lika u ogledalu!

Željka Mezić je kao zahvalu i nagradu polaznicima pripremila naljepnice sa srcima i zvijezdama i motivirajućim porukama (Slijedim svoje snove, oni znaju put – Mogu biti sve što želim – Vjerujem u sebe i svoje talente – Ostvarujem svoje želje i ciljeve) koje su bile i lajtmotiv ove radionice. Bilo je izuzetno zanimljivo i kreativno, čemu svjedoče fotografije s radionice.