Izložba „Zato što postojim“

Gradski muzej Jastrebarsko vas poziva u perivoj dvorca Erdödy u razdoblju od 12.7. do 11.8. kako bi posjetili izložbu „Zato što postojim“.

To je izložba portreta Christophera Mavriča koja u prvi plan stavlja osobe koje su zbog svojih godina i teškoća na rubu našeg društva. Rijetko ih se čuje, a zahvaljujući emotivnim pratećim tekstovima Stefana Schlögla sada dobivaju glas. Mnoge portretirane osobe bile su žrtvama zlostavljanja i nasilja u svom djetinjstvu i mladosti te su tek u starosti ostvarile život po vlastitoj mjeri. Fotografije prikazuju raznolikost našeg društva i nepovredivost ljudskog dostojanstva.

Austrijski kulturni forum će prvi puta predstaviti ovu izložbu u Jastrebarskom, koja je donedavno bila prvi puta predstavljena u Hrvatskoj u okviru 15. Festivala tolerancije u Zagrebu.

Christopher Mavrič poznati je fotograf iz Štajerske. Fokus njegovog rada su portreti i dokumentaristička fotografija, dok je Stefan Schlögl novinar i pisac iz Beča čije su reportaže, eseji i portreti objavljeni u uglednim novinama Standard, Die Zeit, Falter, Datum i Autorevue.

Otvorenje: 12.07. – 19:00 sati

Izložba se može razgledati od 12.07. do 11.08. u perivoju dvorca Erdödy, uz šetnicu pored amfiteatra.

Izradu izložbe su podržali:

Austrijski kulturni forum Zagreb

Savezna pokrajina Štajerska

Festival tolerancije – JFF Zagreb

 

https://www.c-mavric.at/cms/portfolio/weilesmichgibt/

https://kulturforum-zagreb.org/event/15-festival-tolerancije-zato-sto-postojim/

https://festivaloftolerance.com/event/zato-sto-postojim