Izložba studenata ALU

Gradski muzej Jastrebarsko

Izložba studenata ALU

15.10.-9.11.2021.

 

U petak, 15.listopada u 19:00 sati svečano će se otvoriti grupna izložba petero mladih umjetnika, naših jaskanaca, koji studiraju na Likovnoj Akademiji u Zagrebu. Jedinstvena  je to prilika da se na jednom mjestu upozna ove mlade ljude koji predstavljaju naš budući kulturni kapital, te pozivamo naše sugrađane da podrže lokalnu umjetničku scenu i posjete ovu raznovrsnu izložbu.
Dugo planirana izložba najavljena je u proljeće oslikavanjem velikih pisanica uoči blagdana Uskrsa (u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Jastrebarskog), kada su se mladi umjetnici svaki na svoj način i svojom pisanicom u javnom prostoru grada predstavili sugrađanima i široj publici.

Ovog petka se predstavljaju na intimniji način u jaskanskom Muzeju, na zajedničkoj izložbi koja će  prikazati njihov stvaralački rad. Počnimo od najmlađe umjetnice a to je Lea Ješovnik, studentica druge godine Nastavničkog odsjeka. Luka Domladovac studira restauraciju dok Karla Ban i Dorian Horvatić studiraju na Grafičkom odjelu Akademije. Adela Mesić je prije koji dan diplomirala kiparstvo na Nastavničkom odsjeku, ovdje se predstavlja skupno a nadamo se i samostalnoj izložbi ove mlade akademkinje.

Na otvorenju se očekuju i gosti iznenađenja, u dvorištu Muzeja gdje je planirano druženje uz glazbu.

Izložba će trajati do 9.studenog a ulaz u Galeriju je slobodan. Pokrovitelji su Grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija.