Izložba slika “Milan Stunja – Emotivni transfer”

Pozivamo vas da posjetite i popratite izložbu slika Milan Stunja- Emotivni transfer, koja će se svečano otvoriti u srijedu, 18. svibnja 2022. s početkom u 20:00 sati.

Izložba će prikazati recentne radove našeg lokalnog umjetnika, redom pejzaže koji prikazuju ljepote jaskanskog, samoborskog i karlovačkog kraja.

Milan Stunja se amaterskim slikanjem počeo baviti 1979.g. a nekoliko godina kasnije, točnije 1986. g. se učlanjuje u „Likovno društvo Bundek“ u Zagrebu gdje ga kritičari primjećuju kao dobrog pejzažistu. Iste godine prvi puta izlaže svoje radove, grupno. Od tada nastavlja intenzivno raditi uz akademskog slikara Željka Uremovića a upisuje se i u likovnu školu „Rokov Perivoj“ gdje kod prof. Vjere Lalin završava tečaj slikanja u 3 semestra.

Milan Stunja slika u raznim tehnikama no najviše, u  njemu najdražoj, ulje na platnu ali i akrilu,akvarelu, pastelu te kombiniranoj tehnici.  Najčešći motivi su mu krajolici.

U svojem dosadašnjem slikarskom radu sudjelovao je na 350 likovnih kolonija u zemlji i izvan, za što je primio brojne zahvalnice, priznanja i diplome. Izlagao je na oko 300 skupnih izložbi diljem Hrvatske  te u Austriji – Beč, Njemačkoj – Stuttgart, Francuskoj – Marseill, Italiji – Venezia, Čehoslovačkoj – Prag.

Umjetnik je do sada darovao oko 400 slika u humanitarne svrhe a njegova mnogobrojna djela se nalaze u privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

Do sada je imao 15 samostalnih izložbi.

 

O autoru su rekli:

U izvedbi blizak pejzažima i u ovim kompozicijama koristi svoj razigrani živi potez nastojeći da dimenzionira oblike i unese u atmosferu elemente uzvišenosti. Time gotovo prelazi granicu realiteta i dodiruje prostor imaginacije.

                                                                                             prof. Juraj Baldani

 

Nadasve je majstor slikanja pejzaža koje slika sa pomno odabranim bojama koje transformira u doživljaj koji dolazi iz nutrine. Promatrajući motive sa treptajem atmosfere nad horizontom, nad oblacima i obalama slikani su u jednom dahu kao da je prizor otet vremenu.

  slikarica Nives Misonni, prof.

 

Slikar – pjesnik ljepote prirodi donosi niz ostvarenja visokog umjetničkog elementa, otkriva ljepotu doživljaja u prirodi i krajeva kroz koje često prolazimo a da ih niti ne primijetimo.

                                                                                          prof. dr. Antun Bauer

 

Autor crpi inspiraciju za svoja djela kroz koja nam pokušava i veoma uspješno uspijeva, svoje osobne dojmove i raspoloženja posredovati u što razumljivijem slikarskom jeziku. Njegova djela su refleksija idiličnosti i poetičnosti, autorovo svjesno prodiranje u idilični, skoro bajkoviti svijet prirode.

                                                    prof. Božo Rupčić

 

Radujemo se Vašem dolasku!