Otvorena likovna izložba Pauline Jazvić i Helene Schultheis Edgeler

U Gradskoj galeriji Jastrebarsko u petak je otvorena likovna izložba suvremenih hrvatskih umjetnica, Pauline Jazvić i Helene Schultheis Edgeler. Izložbu su svečano otvorili zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat.

Autorice su se prilikom otvorenja zasebno predstavile, pa stoga izložba prenosi dva autonomna likovna rukopisa.
Slikarstvo Pauline Jazvić obilježuje postupnost, slojevitost te slobodan, nesputan pristup. Ova višestruko nagrađivana hrvatska umjetnica u jaskanskoj galeriji predstavlja se recentnim platnima i crtežima različitih formata te sugestivnim konceptualnim izloškom u znaku današnje popularne kulture, koja se doista više ne razlikuje bez obzira u kojem kutku svijeta nastaje.

Osnovu rada i ideju Helene Schultheis Edgeler čini dvostruka zavojnica kao nositelj informacija u ovom slučaju likovno predočena djelima koja simbolički opisuju razvoj umjetnosti s jedne strane ali i individualnog postojanja umjetnika i njegove transformacije kroz životni ciklus. Glavni motivi slike, impresivnog tetrapiha, su egipatske i grčke zidne slikarije, Cranach, Raphael, Duchamp, te suvremenici David Hockney i Masami Teraoka.
Pokrovitelji izložbe kojom Centar Za Kulturu Jastrebarsko i Gradski muzej i galerija slave Dan Grada Jastrebarskog su gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija, a ista se može razgledati do 30. studenog 2018.

preuzeto: Grad Jastrebarsko