Edukativna likovna radionica: Priče u slikama

U sklopu izložbe „Neustrašive žene“ organizirana je edukativna likovna radionica za djecu (uzrasta od 6 do 10 godina). Radionica će se održati u četvrtak 17. ožujka u 16 sati pod vodstvom ilustratorice Željke Mezić.

Radionica je koncipirana u dva dijela.

U prvom, teorijskom dijelu, djeca uče što je ilustracija, koja joj je namjena te kakav je tijek njezinog nastajanja. Povezujući ilustraciju s književnim tekstom prema kojemu je nastala upoznaju se s procesom stvaranja slikovnice te svim njegovim sudionicima (pisac, ilustrator, urednik, dizajner…). Kako bi im taj proces bio lakše shvatljiv imat će priliku vidjeti i originalne ilustratorske radove te ih usporediti s onima u tiskovnim izdanjima (slikovnicama i časopisima za djecu).

U drugom praktično/likovnom dijelu djeca će, primjenjujući stečeno znanje, nacrtati svoju ilustraciju prema zadanom tekstu. Tekstovi su prilagođeni uzrastu djece koja sudjeluju.

Radionica je namijenjena djeci mlađeg školskog uzrasta (1-4 razred OŠ) ili starijim predškolcima.

Za likovni dio susreta potrebno je osigurati vlastiti likovni pribor: drvene bojice, flomastere, pastele (prema mogućnostima).

Vrijeme trajanja likovne radionice je od 45 do 90 minuta (ili duže) ovisno o dobi djece i raspoloživom vremenu koje odrede voditelji.

Cilj ove likovne radionice je da djecu upozna s njima skrivenim svijetom koji se krije u procesu stvaranja slikovnica i drugih ilustriranih izdanja njima namijenjenih. To je još jedan način da im se ukaže na važnost slikovnica i knjiga u njihovom odrastanju pružajući im novi pogled na književno i likovno stvaralaštvo. Ujedno,  praktični/likovni dio radionice potiče ih da na zabavan i kreativan način pokušaju vizualizirati i likovno izraziti svoje ideje i maštanja.

Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici koja će se održati našem muzeju. Radionica je besplatna. Broj sudionika je ograničen, stoga se javite čim prije na broj: 01/ 6283 – 991 ili na mail: muzej@czk-jastrebarsko.hr, kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto.

Veselimo se vašem dolasku.                                                                                                                                                         Vaš GMJ!