ČAROBNI SVIJET LAURE I NIKŠE

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika mladih Jaskanaca Laure i Nikše Pavlaković.

Predstavljamo radove koji su nastali u protekle tri godine.
Radova ima mnogo jer i Laura i Nikša silno vole stvarati umjetnost. Slike nastaju gotovo svakodnevno, redovito zaigrane i potaknute novim idejama. Izložba je izbor iz mora radova, koje bi lako moglo ispuniti galeriju našeg Muzeja u obnovi.
Posebnost ovih uvjetno rečeno slika je njihov trodimenzionalni tretman. Naime, na plohu platna se nanosi istaknuti reljef a ponekad ploha nosi i manje skulpture koje kao da izlaze iz slika. Ovim skulpturalnim pristupom dolazimo do scenografskog efekta.
Iako rado slikaju zajednički pa su radovi često umjetnička suradnja, naši devetogodišnji umjetnici (brat i sestra blizanci)  imaju zasebne likovne identitete.

Otvorenje će se održati u subotu, 25. svibnja 2024. u 20 sati u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

Naša izložba likovno će obogatiti program večeri koja je posvećena predstavljanju knjige „Vrelo zavičaja“, najboljih priča & pjesama s radionica kreativnog pisanja.

U knjizi “Vrelo zavičaja” na 220 stranica objavljene su 72 priče i pjesme 36 mladih pisaca, nastale na radionicama kreativnog pisanja koje je jaskanski Kreativni studio Zvrk organizirao uživo i online od 2020. do 2024.

Izložba će se moći razgledati do 15.lipnja 2024.